Primul tronson din autostrada Timisoara – Lugoj este gata

Autostrada Timisoara Lugoj

Segmentul ce leagă autostrada Arad-Timișoara A1 de Drumul Național 6 este gata și ar putea intra în exploatare. Segmentul are numai 9.5km însă valoarea economică a acestuia este mai mare decât ați crede la prima vedere. Camioanele și autoturismele care circulă acum pe DN6 vor putea intra mai ușor pe autostradă economisind timp și combustibil. Cum cele două lucruri menționate înseamnă bani, inaugurarea cât mai rapidă a autostrăzi este foarte importantă. Autostrada Timisoara Lugoj are finanțare europeană în proporție de 85%.
Probabil vă întrebați de ce nu se dă drumul circulației pe primul segment de 9.5km din tronsonul Timisoara-Lugoj? Răspunsul este simplu. Actuala guvernare încearcă împingerea termenului în perioada de campanie electorală, astfel încât să câștige mai multe voturi.
Această decizie împotriva noastră a tuturor este plătită din buzunarele noastre.
Mai jos puteți urmări un scurt clip cu acest tronson finalizat de săptămâni bune.


Update: Autostrada Timișoara Lugoj, mai precis porțiunea de 9.5km, a fost inaugurată astăzi 23 octombrie 2012, la numai 3 zile după ce am scris acest articol. Autostrada se prezintă cu toate marcajele terminate și este o adevărată gură de aer proaspăt pentru șoferii de TIR-uri.

Lasă un răspuns