Parcul fotovoltaic Chirileu are 3.2MWh

Investițiile în energiile regenerabile din țara noastră s-au concentrat foarte mult pe energia eoliană și mai puțin pe cea fotovoltaică. În ultima perioadă, investitorii și-au întors fața spre potențialul solar al României dar și spre schema de ajutor destul de generoasă.

Parcul fotovoltaic Chirileu

De curând a fost inaugurat parcul fotovoltaic Chirileu (judeţul Mureş) un nou parc fotovoltaic de 3.2MWh format din 15.456 de panouri de 235Wh fiecare. Valoarea investiției a fost de 4.5 milioane de euro iar la construcția acestuia au participat 45 de persoane. Compania Fomco Solar Systems mai are în pregătire un parc solar de 2.85 MW, amplasat tot în județul Mureș ce va fi finalizat anul viitor.
Pe parcursul unui an, parcul solar de 3.2MWh va avea o producție estimată de 3.280 MWh. La un preț de 50 de euro pe MWh rezultă o valoare a energiei de 164.000 de euro.
În România sunt în construcție mai multe parcuri fotovoltaice. Constructim a inaugurat la Buziaș un parc de 1MW iar Samsung pregătește o investiție majoră în sudul țării.

Lasă un răspuns