Maine se vor inaugura doua statii de metrou

Maine vor fi inaugurate doua statii de metrou aflate pe magistrala 4. Lucrarile au inceput in perioada comunista insa dupa revolutia din 1989 acestea au fost sistate o mare perioada de timp. Investitia recenta pentru cei 2.6 kilometri de tunel si cele doua statii de metrou se ridica la 59,62 milioane de euro fără TVA, lucrarile fiind executate de consorțiu românesc format din companiile Somet – TIAB şi Metroul SA. Cele două stații, Jiului (Pajura) și Parc Bazilescu beneficiaza de finisaje moderne si vor asigura o legatura rapida pentru locuitorii din nord-vestul Bucurestiului.
Extinderea metroului nu se va opri aici. Pe magistrala 4 mai sunt planificate alte doua statii: Laminorului si Lac Străulești. De asemenea, au inceput lucrarile si pe magistrala 5 ce va lega cartierul Drumul Taberei de centrul orasului. Anul acesta, precum si in prima jumatate a anului viitor, vom avea o serie de obiective finalizate.
Pe langa Pasajul Basarab si cele doua statii de metrou mai se mai asteapta finalizarea stadionului National, autostrada Timisoara- Arad, autostrada Bucuresti- Ploiesti, pasajul Barbu Vacarescu, centura de nord a capitalei, centura Constantei si o parte din A2.
Update:
La inaugurare au participat mai mulți oficiali printre care Primul Ministru, Emil Boc și Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Lasă un răspuns