În 2009, Bosch a investit 3,8 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare

Bosch a continuat să pună un mare accent pe cercetare şi dezvoltare şi în anul 2009. Prin investiţii de 3,8 miliarde de euro, Bosch a reuşit să menţină numărul brevetelor depuse anul trecut la acelaşi nivel ca în 2008. Mai mult, compania anunţă că 45 la sută din bugetul dedicat cercetării şi dezvoltării a fost direcţionat pentru găsirea de soluţii prietenoase cu mediul înconjurător.
La nivel internaţional, numărul brevetelor depuse de cercetătorii şi inginerii Bosch anul trecut a fost similar cu cel înregistrat în anul 2008, ridicându-se la peste 3 800 de inovaţii. Prin urmare, în fiecare zi lucrătoare, Bosch a prezentat autorităţilor de brevetare, în medie, 15 invenţii noi. Astfel, pe plan internaţional, Bosch îşi păstrează poziţia de lider în cercetare şi dezvoltare. Grupul Bosch deţine un număr total de aproximativ 82000 de brevete, cereri de brevet şi modele. „În vremurile dificile prin care trecem, această cifră scoate şi mai mult în evidenţă nivelul ridicat de inovare al companiei Bosch”, a spus dr. Siegfried Dais, Vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al Grupului Bosch, responsabil de cercetare şi dezvoltare.
În 2009, Bosch a investit aproximativ 3,8 miliarde de euro în cercetare şi dezvoltare. Bosch alocă aproximativ 45 la sută din bugetul dedicat cercetării şi dezvoltării în găsirea de soluţii tehnologice care duc la economisirea şi protejarea resurselor energetice. Mai mult, tehnologia ecologică reprezintă o treime din cifra de afaceri Bosch. Sub sloganul „Tehnică pentru o viaţă”, Bosch dezvoltă tehnologii ecologice precum bateriile litiu-ion sau cele care folosesc energii regenerabile, precum celulele fotovoltaice. Astfel, Bosch îşi propune să ofere un instrument important care să ajute la atingerea obiectivelor de reducere, la nivel mondial, a emisiilor de CO2. Bosch are în total 33000 de angajaţi implicaţi în proiecte care vizează dezvoltarea viitorului companiei.

Lasă un răspuns