Politia din Ohio va economisi combustibil cu ajutorul panourilor solare

Politia din statul american Ohio a gasit o metoda inedita de a economisi combustibil. Ofiterii de politie, chiar si atunci cand stationau, erau nevoiti sa tina motorul pornit pentru a alimenta statiile radio, aparatul radar precum si ceilalti consumatori din interiorul autoturismului. Prin acest program politia din Ohio va monta panouri solare de 5W in peste 1200 de autovehicule. Panourile fotovoltaice sunt legate direct la acumulatorul automobilului si ar trebui sa furnizeze energia necesara atunci cand motorul este oprit. De asemenea alternatorul ar trebui sa intre in functiune mai rar datorita cantitatii suplimentare de energie generata de panou pe tot cuprinsul zilei. Pretul unui panou a fost de numai 37 de dolari insa economia de combustibil ce se poate realiza astfel depaseste un milion de dolari anual (conform cifrelor oferite de oficiali).

Masina de politie cu panou solar
Masina de politie cu panou solar

3 Comments on “Politia din Ohio va economisi combustibil cu ajutorul panourilor solare”

  1. Minte de politai!! nu ai ce sa le faci, au cumparat panouri de 5W si le tin in masina, asta inseamna ca acele panouri nu produc mai mult de 2W in realitate, ceea ce inseamna aproape nimic. O ideea buna ar fi sa opreasca radarul ala mai ales in localitati acolo unde poti depasi 50 la ora daca pedalezi mai repede. Politaii astia americani ar fi bine sa-si ia totusi niste masini mai omenoase, nu prostiile lor care consuma grupa mare.

  2. Am cumparat acum ceva timp lampi solare din bricostore. Dupa prima iarna nu a mai functionat niciuna, nu vreau sa mai spun ca lumina generata de acestea nu face nici cat doua cepe degerate. Panourile solare mi se par o prostie. Sunt scumpe si produc curent atunci cand nu prea ai nevoie de el.

Lasă un răspuns