Home » Energie » Turbina eoliana Darrieus

Turbina eoliana Darrieus

Turbina eoliana Darrieus este un gen de turbina montata in jurul unei axe verticale. Acest model a fost inventat de Georges Jean Marie Darrieus un inginer francez specializat in aeronautica in anul 1931.
Principalele avantaje sunt reprezentate de faptul ca turbina nu necesita protectie impotriva furtunilor designul acesteia permitanda-i sa functioneze la viteze mari. Cu toate acestea materialele din care acesta este fabricata sunt supuse unor forte centrifuge mari care afecteaza structura componentelor.
Turbina Darrieus este mai putin preferata de constructori din cauza materialelor care nu permit realizarea unor modele de mari dimensiuni la inaltimi unde viteza vantului nu este afectata de obstacole. Pe piata exista in schimb diverse variante de dimensiuni mai mici care folosesc principiile descrise de Georges Jean Marie Darrieus in urma cu 77 de ani.
Mai jos puteti privi un astfel de model care furnizeaza 2KWh suficient pentru a alimenta o casa.


Etichete: , , , ,
Postat de in data de 5 octombrie 2008. In categoria Energie. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

One Response to Turbina eoliana Darrieus

You must be logged in to post a comment Login

center>