RATB cumpara energie electrica prin BRM

Regia Autonoma de Transport Bucuresti a achizitionat 23.745 MWh energie electrica, livrare profilat la putere de MT, in sedinta organizata in data de 24.02.2009, in Ringul energiei electrice, pe Piata la disponibil a Bursei Romane de Marfuri.
In cadrul sedintei de tranzactionare desfasurata la sediul central BRM, au fost inregistrate patru ordine de sens contrar de vanzare energie electrica, apartinand Transenergo Com SA, Arelco Distributie SA, CEZ Vanzarea SA si Petprod SRL. 
In urma licitatiei cu strigare, care a avut loc in ringul bursier, de la pretul de pornire de 310 lei/MWh s-a ajuns la un pret final de 264,30 lei/MWh, oferit de Transenergo Com SA, declarata castigatoarea licitatiei si acceptat de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti. 
Perioada de livrare pentru cantitatea de 23.745 MWh este 01.04.2009 – 30.06.2009, cu data inceperii livrarii in 01.04.2009, ora 00:00. Valoarea totala de tranzactionare pentru aceasta cantitate de energie electrica se cifreaza la aproape 6,3 milioane lei.
Primele tranzactii cu energie electrica, pe Piata la disponibil a BRM au fost inregistrate in data de 22 martie 2007, la doar o luna de la lansarea Ringului energiei electrice. De atunci si pana acum, BRM a organizat 20 tranzactii cu energie electrica, care au insumat o valoare de tranzactionare de aproape 125 milioane lei, iar pentru acest an, piata indica o crestere a interesului pentru tranzactionarea energiei electrice in ringul bursier. Printre companiile care au tranzactionat energie electrica in ringul BRM se numara: CET Iasi, Compania de Apa Oradea, Electrica, FDFEE Electrica Transilvania Sud, RATB, Regia Autonoma Oradea Transport Local, Regia Autonoma de Transport Craiova, Ten Transport Energy, Termoelectrica Giurgiu, Mecanica Ceahlau etc.

Lasă un răspuns