Enel Green Power instalează primul convertor de energie marină din Chile

Turbina Kaplan

Enel Green Power Chile a instalat PB3 PowerBuoy, primul convertor de energie pe scară largă, în largul coastei Las Cruces, în regiunea Valparaíso. Generatorul de energie marină instalat de Enel Green Power este primul de acest tip instalat în America Latină și al cincilea din lume.

Sistemul inovator este capabil să transforme energia valurilor în energie electrică care este stocată într-un sistem de baterii de 50 kWh situat în interiorul PB3 PowerBuoy, care alimentează diferiții senzori oceanografici care monitorizează mediul marin. Nu este împământat electric. Informațiile obținute cu ajutorul acestui dispozitiv vor fi folosite pentru a înțelege comportamentul valurilor, pentru a optimiza resurse și pentru a susține exploatarea acestui tip de energie regenerabilă la nivelul țării, precum și global.

„Acest tip de producție de energie are mai multe avantaje: este disponibil 24 de ore, 365 de zile pe an, este silențios și nu este situat în zone populate. Această țară are condiții excelente în ceea ce privește resursele marine pentru a produce energie din valuri. Instalarea acestui dispozitiv reprezintă un mare progres pe calea către dezvoltarea energiilor regenerabile în Chile”, a explicat James Lee Stancampiano, președintele consiliului de administrație al MERIC.

PB3 PowerBuoy este furnizat de Ocean Power Technologies, o companie americană de energie regenerabilă. Sistemul, instalat la 1,2 kilometri de Stațiunea de Cercetare Marină de Coastă, are o lungime de 14 metri și cântărește 10 tone, proiectat să funcționeze în ocean la adâncimi ce pornesc de la 20 de metri. În acest caz, este ancorat, plutind la o adâncime de 35 de metri.