Americanii de la Skeleton Creek Storage stochează energia verde în baterii

Energia verde devine tot mai ieftină pe măsură ce investițiile companiilor ce produc centrale eoliene și panouri fotovoltaice ajung la maturitate.
Un nou proiect ce combină centralele eoliene, panourile fotovoltaice și bateriile a fost anunțat în Statele Unite ale Americii.

Proiectul constă în câmpul de eoliene Skeleton Creek Wind de 250MW ce va fi urmat de Skeleton Creek Solar, un câmp de fotovoltaice cu puterea instalată de 250MW. Chiar dacă parcul energetic ar putea părea pur și simplu banal comparativ cu ce se întâmplă în China sau în Europa, proiectul american aduce o serie de elemente de noutate. Acesta este un parc combinat eolian-solar cu stocare în baterii, fapt care îi va permite să livreze energie de echilibrare, la un preț mai mare. Bateriile au o putere de 800MW cu livrarea a 200MW timp de 4 ore și se va numi (după cum probabil intuiți ) Skeleton Creek Storage.


„La Western Farmers, căutăm întotdeauna modalități de a servi mai bine clienții noștri cu o sursă de energie fiabilă, ieftină și ecologică. Având prețul energiei eoliene și al energiei solare mai mic ca oricând, suntem capabili să asociem baterii pentru a face energia mai accesibilă pentru clienți – chiar și atunci când vântul nu suflă și soarele nu strălucește” a declarat Gary Roulet, președinte executiv al Western Farmers Electric Cooperative (WFEC).


Sistemele de stocare a energiei electrice la scară industrială își fac apariția în tot mai multe state. Grupurile de baterii pot fi utilizate și în stațiile de încărcare de curent continuu unde pot livra rapid sute de KWh. Țările care dispun de hidrocentrale cu pompaj pot folosi apa pentru stocarea energiei la scară mare.