Yamaha a prezentat la Tokyo două motociclete electrice

Yamaha a prezentat recent la Salonul auto de la Tokyo două motociclete electrice. Primul model este denumit PED2 și este destinat aventurilor montane.
Motocicleta de tip enduro are o construcție clasică, după cum se poate observa în clipul de mai jos, motorul electric, alimentat de baterii, angrenând roata spate prin intermediul unui lanț.

Motocicleta electrică Yamaha PED2


Cea de a doua motocicletă electrică, numită PES2, este un model de stradă dotat cu echipamente electronice de top. Motocicleta are două motoare, unul dintre ele fiind montat în roata din față. Din punct de vedere teoretic, motocicleta poate accelera mai rapid, fără a se ridica pe o roată.
Yamaha PES 2
Yamaha PES 2

Sistemele electronice ale motocicletei și cele integrate în casca de protecție furnizează diverse informații utile. Pe timp de noapte, o imagine a drumului este afișată pe ecranul căștii de protecție, motociclistul având la dispoziție mai multe informații despre eventualele obstacole ce pot apărea în calea sa.

Motocicleta electrică YAMAHA PES2


Motocicletele electrice sunt silențioase, nu poluează și nu consumă benzină. Întreținerea unei motociclete electrice este mai simplă și nu necesită manoperă sau consumabile scumpe.

Lasă un răspuns