Rolls-Royce va furniza doua turbine Trent 60 cu gaz pentru o noua centrala electrica din Ungaria

Rolls-Royce a anuntat ca va furniza doua turbine Trent 60 cu gaz pentru o noua centrala electrica de langa Budapesta, ridicand la 18 numarul de turbine Trent aflate in serviciu sau in curs de dezvoltare in Europa Centrala si de Est.
In 2008, Rolls-Royce a castigat comenzi petru 19 turbine Trent 60 de la operatori in Europa Centrala si de Est,SUA si zona Asia-Australia, ceea ce a reprezentat cel mai bun an pentru acest tip de generator.
Daca se adauga rezervarile facute pentru alte 18 turbine aditionale, inregistrate in 2008, numarul de turbine Trent 60 vandute sau rezervate de operatori se ridica la un total de 57 in 17 tari, atat pentru generarea de electricitate, cat si pentru instalatiile de petrol si gaz, cu 24 de turbine aflate in serviciu in opt tari.
Aceasta noua comanda pentru Ungaria se refera la turbine cu gaz cu dubla alimentare Trent 60 WLE, care vor fi instalate conform unui contract castigat de Centrax Gas Turbines, de la firma Bakonyi Kombiciklus Eromuepito es Fejleszto Kft (BKCE). Ele vor fi instalate la actuala centrala electrica Bakonyi de la Ajka, din vestul Budapestei, langa Lacul Balaton. In prezent, acolo se afla generatoare de putere care produc intre 40 si 60 MW, folosind un amestec de combustibil pe baza de carbune si biomasa.
Cele doua seturi de generatoare Trent cu gaz vor furniza o putere aditionala de 116MW pentru acea regiune, dupa instalarea si punerea lor in functiune in 2010. Ele vor consolida de asemenea intreg sistemul energetic, asigurand stabilitate in momentele de varf de cerere.
Cele doua generatoare Trent pentru BCKE vor fi gazduite in containere aflate in afara centralei principale si vor avea iesiri laterale cu conexiuni la un boiler pentru recuperarea caldurii reziduale. Acesta va permite ca centrala sa converteasca aceste unitati pentru utilizarea lor in co-generare in viitor, sporind atat puterea disponibila, cat si eficienta de operare.
Turbinele Trent 60 pentru Ungaria vor fi produse la fabrica Rolls-Royce din Montreal, Quebec, Canada, pe parcursul anului 2009.
Sursa: comunicat de presa

Lasă un răspuns