A fost odata iarna adevarata

A fost odata ca niciodata, atunci cand puricii se potcoveau cu 99 de potcoave la un picior, termenul de pitzipoanca nu se inventase iar televiziunile mogulilor nu bateau campii… o iarna adevarata. Numai el Ion Iliescu, comunistul cel mai inflacarat si mai promitator al partidului ar mai putea sa ne povesteasca cate ceva. Era anul 1955 iar Bucurestiul era acoperit cu mai mult de un metru de zapada. Chestiunea ciudata e ca nimeni nu se plangea, nimeni nu se alarma ca nu-i asfaltul negru si nici ca vantul le strica frizura data cu gel de ala scump, luat de la un magazin de fite „dupa Magheru”.

Imaginea de mai jos e reprezentativa pentru acea iarna grea trecuta cu brio de niste romani mai putin fitosi decat cei de astazi:

Iarna 1955 in Bucuresti
Iarna 1955 in Bucuresti

3 Comments on “A fost odata iarna adevarata”

  1. Ce vremuri! Lasand nostaligia la o parte, cred ca nici astazi nu s-ar plange nimeni daca zapada ar fi atat de mare. Copiii ar fi in culmea fericirii, iar adultii ar avea motive bine intemeiate sa nu se prezinte la munca.

  2. Erau vremuri in care se scotea sania in luna decembrie si pana-n in februarie nu se vedea negrul pamantului. Acum trei fulgi de zapada paralizeaza tot. E drept ca atunci nu prea aveau ce sa paralizeze, oamenii nu mai ieseau din satele lor pana primavara.

Lasă un răspuns