Bani din Adsense

Mirajul unui câștig ușor obținut dintr-o activitate plăcută încântă pe toată lumea însă banii din bloguri vin greu și de cele mai multe ori sunt prea puțini. Exceptând blogurile de succes cu mii de vizitatorii pe zi care pot furniza un salariu decent proprietarului, ceilalți prestează o activitate voluntară fără a fi remunerați.
Una dintre cele mai simple și mai sigure metode de a face bani cu un blog este postarea unor reclame Adsense. Serviciul Google este foarte precis, riscul unei înșelăciuni din partea uneia dintre entități angrenate în această ecuație fiind aproape zero.
Adsense furnizează reclamă contextuală în funcție de termenii pe care-i găsește în pagină. Dacă blogul tău reprezintă o nișă valoroasă, costul unui click este mare. Blogurile generaliste nu câștigă mai mult de 1-2 cenți pe click iar când un click poate veni după 1000 de afișări realizăm deja că efortul de a aduce vizitatori pe blog rămâne nerăsplătit. La polul opus pot exista click-uri foarte valoroase, cel mai mare venit obținut de autogreen.ro pentru un click fiind de 80 de eurocenți. De regulă aceste click-uri nu vin din România, aici piața de publicitate online se află încă la un nivel redus comparativ cu ce se întâmplă în vestul Europei.
Trecând peste poveștile de succes fără bază reală, menită să întindă capcane celor naivi, inserarea reclamelor Adsense poate fi o soluție de monetizare pentru site-urile cu trafic mare ce au spații neexploate sau care vor să câștige ceva bani între campaniile publicitare contractate direct.
Cea mai bună metodă de monetizare a unui site cu trafic rămân contractele directe de publicitate dar acest lucru implică crearea unei societăți comerciale, facturi și cel mai important – trafic mare.
Dacă cineva ar vrea să-și facă un blog și să traiască din Adsense i-aș recomanda să uite ideea și să se apuce de altceva.
Banii pe net se pot face în nenumărate moduri dar acest lucru implică eforturi mari și afaceri în spatele cărora se investesc sume uriașe.
În imaginea de mai jos puteți vedea câte afișări sunt necesare pentru 70 de euro, venitul minim la care trebuie ajuns pe Adsense pentru a se emite plata.

Bani din Adsense
Bani din Adsense

Lasă un răspuns