Un milion de motoare K7, produse la Uzina Mecanica Dacia

Miercuri, 22 iulie, la Uzina Mecanică Dacia a fost fabricat motorul pe benzină de tip K7 cu numărul 1.000.000. Acest motor a intrat în producţie curentă la Dacia în anul 2004, an în care s-au realizat 29.000 de unităţi. În anul 2008 s-au produs 243.000 de motoare, iar în primul semestru din 2009 au ieşit de pe linia de asamblare 131.000 de propulsoare.

Motoarele K7 fabricate la Dacia echipează vehiculele din gama Logan şi Sandero fabricate la Dacia şi în uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, Africa de Sud, India, dar şi vehiculele Renault Kangoo asamblate la Maubeuge în Franţa.

Uzina mecanica Dacia - motoare
Uzina mecanica Dacia - motoare

Linia de asamblaj motoare de la Uzina Mecanică Dacia este flexibilă, ea permiţând asamblarea a trei tipuri de propulsoare – 1.4 MPI, 1.6 MPI si 1.9 dCI pentru Renault Kangoo. Capacitatea sa de producţie este de 1.630 de motoare pe zi.

Anterior acestui record, Uzina Mecanică Dacia a aniversat trecerea altor două praguri de fabricaţie: două milioane de transmisii şi un milion de chiulase.

Primele transmisii pentru Logan au fost produse la Dacia în luna mai 2004, după transferul liniilor de uzinaj şi asamblaj de la Société Nouvelle des Transmissions Le Mans (Franţa). Piesele sunt montate pe vehiculele din gama Logan şi Sandero fabricate la Dacia şi în uzinele Renault din Rusia, Maroc, Columbia, India, Brazilia şi Africa de Sud.

Producţia de chiulase la Dacia a demarat în ianuarie 2006, iar chiulasele uzinate aici sunt livrate liniei de asamblaj motoare din Uzina Mecanică Dacia şi uzinelor Renault din Turcia şi Brazilia.

Lasă un răspuns