Tesla Model S are 480 de kilometri autonomie

Tesla Model S este primul automobil electric ce ofera o autonomie suficient de mare pentru a nu deveni o povara pentru conducatorii. Californienii vand noul sedan in trei variante de echipare cu baterii care-i ofera: 256 de kilometri autonomie, 368 de kilometri autonomie şi cel mai mare pachet de baterii cu 480 de kilometri autonomie. Tocmai acest din urma pachet, care este foarte atragator prin prisma performantelor, a atras atentia specialistilor. Grupul de baterii este criticat din cauza greutatii prea mari, a timpului mare de reincarcare si a costului enorm de inlocuire.
Bateriile modelului Tesla S au o putere de 42 kWh, 70 kWh si 95 kWh, in functie de varianta, reincarcarea acestora putand dura si 20 de ore de la o priza normala sau numai 40 de minute de la o statie speciala de reincarcare. Retelele electrice actuale sunt total depasite in fata unei astfel de sarcini, chiar si dealerii Tesla care sunt obligati sa ofere statii rapide de reincarcare (440V) sunt pusi in situatia de a nu putea obtine o conexiune pentru o cantitate atat de mare de energie de la compania de electricitate.
Automobilul electric Tesla Model S va fi disponibil in anul 2012 impreuna cu patru modalitati de a reincarca bateriile: incarcator standard pentru piata americana de 110V, incarcator public de 240V, incarcatoare publice ultra rapide si inlocuirea pachetului de baterii. Ultima varianta creeaza si ea o serie de intrebarii. Cine va fi dispus sa cedeze un pachet de baterii, care costa peste 30.000 de dolari, pentru a primii in schimb un altul care sa-si fi pierdut in timp performantele initiale. In plus mutarea unui unui pachet de baterii care cantareste cateva sute de kilograme nu este deloc usoara si necesita un echipament special.
Pe de alta parte un sofer nu trebuie sa reincarce complet bateriile in fiecare zi, un plin fiind suficient pentru o saptamana intreaga in oras. O eventuala incarcare completa a bateriilor ar fi necesara in momentul in care se doreste parcurgerea unui traseu lung. Spre exemplu un automobil electric Tesla Model S ar putea parcurge distanta Bucuresti-Constanta dus-intors fara a fi necesara reincarcarea acumulatorilor.
Infrastructura pentru masinile electrice se misca in ritm de melc, marile orase si distribuitorii de electricitate nefiind interesati de acest segment, cel putin in situatia actuala cand nu isi pot recupera investitia.Tesla Model S

Lasă un răspuns