Statie de reincarcare rapida pentru automobile electrice

Compania olandeza, Epyon, a prezentat un incarcator rapid pentru automobilele electrice capabil sa reincarce bateriile modelului Nissan LEAF (in procent de 80%) in numai 30 de minute. Timpul de reincarcare, pe langa pretul acumulatorilor, reprezinta un subiect sensibil care face automobilul electric nefezabil pentru distante lungi. Statiile rapide inlatura acest neajuns, o calatorie Bucuresti-Constanta, spre exemplu, fiind la fel de simplu de efectuat ca in cazul in care ati utiliza un automobil cu motor termic.
Epyon a fost invitat de Nissan la acest eveniment pentru a face o demonstratie a acestei tehnologii. Conectorul Epyon este de tip J1772 si va fi utilizat de majoritatea automobilelor electrice incluzand modelul Chevrolet Volt.
Reincarcarea acumulatorilor la o priza normala de 230 de volti, pentru Nissan Leaf, dureaza in jur de opt ore insa sistemul Epyon poate face acelasi lucru in numai 30 de minute. Destinat pentru a fi montat in parcari si in centre comerciale, statia de reincarcare Epyon poate lucra cu tensiuni de pana la 400 volti.
Statia Epyon suporta standardul CHAdeMO, adoptat de majoritatea producatorilor de automobile electrice, compania aderand la organizatia internationala ce a stabilit datele tehnice pentru acest protocol de reincarcare.
Nissan Leaf va ajunge in Europa la sfarsitul acestui an fiind selectate pentru inceput cateva piete. Automobilul are o autonomie de 160 de kilometri si o viteza maxima de 140 de kilometri la ora (mai mare decat viteza legala permisa in orice tara – exceptand anumite autostrazi din Germania).

Lasă un răspuns