Sony Europe foloseşte energii regenerabile în proporţie de 100%

Sony Europe a anuntat recent că toate cele 32 de unităţi de lucru din Europa, integrate în Sistemul Global de Management al Mediului (GEMS), folosesc electricitate provenită din resurse 100% regenerabile.
Această realizare impresionantă se adaugă măsurilor globale de conservare a energiei luate de Sony, care au rezultat în reducerea emisiilor de CO2 cu 55.216 tone în anul fiscal 2008 numai în Europa (100.000 de tone de CO2 au fost reduse la nivel mondial).
Sony a obţinut aceste reduceri prin aplicarea “strategiei eco” la nivelul tuturor operaţiunilor. Strategia presupune derularea programelor de conservare a energiei în toate unităţile de lucru, precum Pencoed din Marea Britanie, unde reducerea de 43% a energiei consumate a fost obţinută în perioada anul fiscal 2007 – anul fiscal 2008 prin utilizarea unor măsuri inovatoare de inginerie pentru îmbunătăţirea eficienţei echipamentelor si sistemului de iluminat.
Cele 32 unităţi de lucru GEMS au fost certificate independent de Bureau Veritas Certification (BVC), confirmând utilizarea electricităţii provenită din resurse 100% reciclabile în anul fiscal 2008. Bureau Veritas este o organizaţie de certificare recunoscută la nivel mondial.

Lasă un răspuns