Skoda Octavia oferă o versiune plug-in hibrid adevărată

Skoda Octavia 2020

Când am văzut știrea despre Skoda Octavia hibrid m-am dus cu gândul la un modelele hibrid scumpe, construite la mișto, fără niciun fel de respect pentru client. Când am ajuns la specificațiile tehnice mi-am dat seama că este vorba de altceva.


Skoda Octavia RS iV este un plug-in hibrid sportiv cu motor electric de 85 kW alăturat motorului termic de 95KW. Ca să aveți un raport de mărime, menționăm că autobuzele șmeckerești, cumpărate de Firea, au un motor electric de 14KW, ceva mai mare decât cel de la aspiratorul vostru de acasă.
Revenind la Skoda Octavia hibrid, noul model al grupului VAG are pe hârtie o putere totală de 245 CP și 400 Nm. Spun pe hârtie pentru că, în condiții reale de trafic ,această putere este mai greu de atins de cele două motoare. Cu toate acestea, datorită motorului electric de 85KW, Octavia hibrid va oferi reprize de accelerare pe care le vei simți.


De asemenea, OCTAVIA RS iV poate parcurge până la 55 kilometri (WLTP) în modul pur electric, adică fără a genera emisii.


În afară de OCTAVIA RS iV, la standul său de la Geneva, ŠKODA va mai prezenta încă o versiune electrificată a celui mai popular model al său. OCTAVIA iV dispune, de asemenea, de un sistem de propulsie hibrid plug-in. Astfel, motorul 1,4 TSI funcționează alături de un motor electric. Împreună, acestea furnizează 150 kW (204 PS) și un cuplu maxim de 350 Nm.


Disponibil cu liniile de echipare Ambition și Style, acest model este echipat cu o baterie litiu-ion de înaltă tensiune, cu capacitatea de 37 Ah și 13 kWh. La fel ca RS iV, și această versiune poate fi încărcată simplu și confortabil de acasă, de la o priză uzuală de 230 V sau de la un wallbox.


De asemenea, în luna martie 2020, ŠKODA va prezenta noul KAMIQ SCOUTLINE. Este primul SUV ŠKODA oferit în versiunea SCOUTLINE. KAMIQ SCOUTLINE va fi disponibil cu oricare dintre motoarele gamei KAMIQ, adică va putea genera între 66 kW (90 CP) și 110 kW (150 CP).

Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020