Skoda Octavia oferă motorizări pe benzină mai curate

Skoda Octavia 2020

Skoda oferă pe modelul Octavia motoare mai curate și mai eficiente. Astfel, în premieră, modelul poate fi echipat cu un sistem hibrid plug-in, fiind oferit în această formă sub denumirea OCTAVIA iV.


O parte dintre motoarele pe benzină, ce au fost acum optimizate, sunt echipate cu tehnologia micro-hibridă. Astfel gama largă de motorizări oferă puteri între 81 kW (110 CP) și 150 kW (204 CP). Motorul pe benzină 1,4 TSI și motorul electric generează împreună 150 kW (204 CP) pentru a propulsa OCTAVIA iV. Având o capacitate de 37 Ah și furnizând 13 kWh, bateria litiu-ion de înaltă tensiune permite o autonomie electrică de până la 55 km, conform ciclului WLTP.

Skoda Octavia 2020
Skoda Octavia 2020

Versiunile eTEC echipate cu cea mai nouă generație de motoare pe benzină EVO 1,0 TSI sau 1,5 TSI dispun de tehnologie micro-hibridă când sunt echipate cu transmisia automată DSG. Folosind un motor electric de 48-V care are rol de demaror și de alternator și este antrenat de o curea, precum și o baterie litiu-ion de 48-V, sistemul recuperează energie la frânare și susține motorul cu ardere internă, oferindu-i cuplu electric adițional și permițând rularea liberă cu motorul termic complet oprit. Controul dinamic al șasiului este o dotare opțională permite acum modificarea cursivă a diferiților parametri, precum setările suspensiilor, amortizoarelor și direcției, sau modului de funcționare a transmisiei automate DSG.

Motoarele diesel vor fi interzise în Europa

Automobilele cu motoare diesel vor fi interzise și nu vor mai avea dreptul de a circula în interiorul orașelor europene. Prin urmare, automobilele diesel sunt refuzate de clienți, care se orientează spre versiunile hibrid și spre cele electrice.