Rimac Nevera este cel mai rapid automobil electric din lume

Rimac Nevera

Rimac Nevera, automobilul electric de 1.914 cai putere, și-a stabilit drumul către cartea recordurilor. Coupe-ul din Croația, disponibil în ediție limitată, a atins 412 kilometri pe oră pe o pistă de testare din Germania și a devenit cea mai rapidă mașină electrică de producție din lume.


Compania dezvoltată de croatul Mate Rimac a reușit să depășească o limită de viteză ce a pus probleme chiar și producătorilor auto cu resurse financiare mult mai mari. Găsirea unei piste auto perfecte pentru a stabili acest record nu este un lucru ușor. În lume există doar câteva locuri care să îndeplinească toate condițiile necesare pentru a desfășura în siguranță un astfel de test. Rimac a ales pista Automotive Testing Papenburg din nordul Germaniei, lângă granița cu Olanda. Este un circuit oval cu o pereche de linii drepte de 4 kilometri care sunt perfecte pentru viteze mari. Recordul a fost stabilit de Miro Zrnčević, directorul de testare și dezvoltare al Rimac.


Firma a început să livreze modelul Nevera, dar nu vă așteptați să vedeți unul zburând pe autostradă cu peste 350 km/h. Viteza maximă a mașinii este limitată electronic la 352 km/h. Proprietarii cu dare de mână îi vor putea debloca această limită în cadrul evenimentelor speciale organizate de companie.