Renault Zoe a fost testat de jurnaliștii de la Digi24

Automobilul electric Renault Zoe a fost testat de jurnaliștii de la Digi24, care au încercat să parcurgă drumul București-Pitești pe autostrada A1. Cu câteva zile în urmă, Cabral și seful CEZ România au plecat tot din București către Pitești, dar pe DN7, crezând că micul automobil Renault nu va oferi autonomia estimată în cazul în care se circulă cu viteză mai ridicată.

„Revenim la paradigma oul şi găina: ce să dezvoltăm întâi: staţiile sau vehiculele? Această dezvoltare de infrastructură trebuie susţinută de autorităţi. Subvenţiile care se dau la vehiculele electrice sau care se vor da, ar trebui să se orienteze şi către dezvoltatorii de infrastructură”, spune Sorin Morariu, specialist electromobilitate.

Renault Zoe parcurge o distanță de 120km între cele două localități iar la final mai are și puțină energie pentru o tură prin oraș.
Dacă în România ar fi existat mai multe stații de reîncărcare rapide, călătoria ar fi fost lipsită de emoții, 30 de minute petrecuți la borna electrică fiind suficienți pentru extinderea autonomiei cu circa 50 de kilometri.

Renault Zoe
Renault Zoe

Clienți potenți financiar pot alege automobilele electrice Tesla, ce oferă până la 480 de kilometri autonomie. Automobilele Tesla se pot reîncărca la 80% în numai 30 de minute dacă sunt conectate la o stație rapidă.

Cabral, Martin Zmelik și Renault Zoe

Lasă un răspuns