Piese de schimb Dacia contrafacute, ridicate de Politie

In perioada decembrie 2008 – martie 2009, reprezentanti ai serviciilor de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor de Politie din Bucuresti si din teritoriu, impreuna cu reprezentanti ai Automobile Dacia, au derulat o serie de actiuni avand ca scop stoparea fenomenului infractional de contrafacere. In urma acestor anchete, mai multe loturi de piese de schimb contrafacute au fost ridicate de organele de politie.

Printre piesele descoperite se regasesc seturi de placute de frana, filtre de ulei, filtre de aer si de motorina, aripi, capace de roti, toate destinate vehiculelor Dacia si Renault, dar si insigne si brelocuri care poarta logo-ul Renault.

Pana in prezent au fost intocmite douasprezece dosare penale, S.C. AUTOMOBILE DACIA SA solicitand tragerea la raspundere penala si civila a faptuitorilor, distrugerea pieselor contrafacute, ca urmare a incalcarii drepturilor de proprietate intelectuala, dar si pentru a proteja clientii de riscurile pe care le implica folosirea acestor piese.

Spre deosebire de piesele contrafacute, piesele de origine sunt create dupa un caiet de sarcini bine definit de producator, indeplinesc standarde inalte de calitate, inovatie, design si protectia mediului si ofera un plus de securitate si siguranta la bord.

Numeroasele teste efectuate de Grupul Renault demonstreaza calitatea pieselor de origine, comparativ cu piesele contrafacute. O masina echipata cu un set de placute de frana contrafacute franeaza pe o distanta de 2 ori mai mare si intr-un interval de timp de 2 ori mai lung fata de o masina prevazuta cu placute de frana de origine. Totodata, uzura placutelor de frana contrafacute este de 3 pana la 4 ori mai mare decat cea a placutelor de frana de origine.

Automobile Dacia se implica activ in combaterea fenomenului contrafacerii, sustinand initiative care vizeaza promovarea unui comportament responsabil in directia eliminarii actiunilor de piraterie si contrafacere. Un astfel de proiect este Stop Pirateria, aflat sub coordonarea directa a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dacia
Dacia

 
 

 

Lasă un răspuns