Peste 446 de români vor cumpăra un automobil electric în perioada următoare

Programele de reînoire a parcului auto au rezultate foarte bune, producătorii primind o subvenție meritată dat fiind aportul valoric pe care îl aduc în economie.
În anul 2016, în România, au fost înmatriculate 40 de automobile electrice, însă perioada următoare ar putea aduce o creștere majoră pe acest segment, aproape inexistent până acum.
România acordă un bonus de 10.000 de euro pentru achiziția unui automobil electric nou, în primele nouă luni ale acestui an fiind aprobate nu mai puțin de 446 de tichete. Printre modelele comercializate oficial în România se numără: Smart ForTwo electric, Mitsubishi i-MiEV, Volkswagen e-Golf și Volkswagen e-up, BMW i3, iar de anul viitor în showroom-urile Nissan va ajunge și celebrul Leaf. Tesla nu intră pe acestă listă deoarece nu comercializează în mod oficial automobilele sale pe piața din România.
Subvenția acordată de stat schimbă radical calculele economice pentru persoanele fizice. Un automobil electric cu un preț de 20.000 de euro, așa cum este Smart ForTwo electric, va costa numai 10.000 de euro după aplicarea subvenției. Pentru modelele Renault Zoe, prețul coboară spre 25.000 de euro, rămânând la o valoare care descurajează cumpărătorul.
Ministerul Mediului a suplimentat și bugetul pentru programul rabla clasic cu 25 milioane de lei, oferind tichete de casare pentru alte 4.000 de persoane fizice. Prin programul rabla s-au casat în cei 13 ani de funcționare peste 550.000 de autovehicule.

Renault Zoe
Renault Zoe

Lasă un răspuns