Noile automobile Ford Fiesta si Ford Ka in Romania

Noile modele Ford Fiesta si Ford Ka vor fi disponibile incepand din 3 martie pe piata din Romania, prin intermediul retelei Romcar.
Noul Fiesta marcheaza un capitol important in istoria Ford, asumandu-si rolul de cea mai distinctiva versiune Fiesta lansata incepand din anul 1976, cand a fost prezentata publicului pentru prima data.
Modelul prezinta doua versiuni de motorizare economice, ce dezvolta emisii reduse de noxe: motorul Duratec 1,2 litri benzina de 69 CP si, pentru prima data pe un Ka, motorul Duratorq 1,3 litri turbodiesel de 75 CP.
Atat varianta pe benzina, cat si cea pe motorina produc emisii sub nivelul de 120 g/km CO2.

Motorizarea diesel imbunatateste si economia de combustibil, atingand un consum mixt de 4,2 litri / 100km. Noul Ford Ka este disponibil in doua variante de echipare: Ambiente si Titanium si intr-o singura varianta de caroserie – 3 usi.

Pentu noul model Fiesta, inginerii Ford au proiectat trei motorizari pe benzina: 1,25 litri de 82 CP, 1,4 litri de 96 CP si 1,6 litri de 120 CP si doua motorizari diesel TDCi: 1,4 litri de 68 CP si 1,6 litri de 90 CP. Toate versiunile de motorizare sunt disponibile in 3 si 5 usi, in timp ce gama de echipare destinata acestui model cuprinde cinci niveluri.

La testele Euro NCAP, Fiesta a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4
stele pentru protectia pasagerilor copii si de 3 stele dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor.
Sistemului de protectie inteligent (ISP) i se alatura, pentru prima data pe un autovehicul Ford de clasa
mica, airbagul genunchi sofer plus airbaguri laterale si de tip cortina.
Preturile de vanzare, fara TVA, pentru noul Ka incep de la 8.700 euro, in timp ce noul Fiesta poate fi configurat de la 9.190 euro pentru versiunea Ambiente.

Ford Fiesta sedan
Ford Fiesta sedan

Lasă un răspuns