Mercedes EQS 2022 va lovi tare în vânzările Tesla

Mercedes EQS 2022

Mercedes a trecut la treabă și a început să proiecteze mașini electrice ce par de domeniul SF. Spre deosebire de Tesla, Mercedes știe să facă mașini la care se închid ușile cum trebuie și la care instrumentarul de bord se află în fața șoferului, accesibil și nu undeva în lateral.


Automobilele Mercedes sunt recunoscute pentru luxul pe care îl oferă, dar și pentru prețurile piperate, inaccesibile multor cumpărători. În acest segment, la volumele de producție preconizate, prețul ridicat nu ar fi tocmai o problemă, știind că un Model S de la Tesla trece ușor de pragul de 100.000 de dolari.


Mercedes EQS 2022 oferă un lux de necontestat, mai multe ecrane la interior și o calitate a producție dovedită deja. Autonomia pentru EQS va ajunge până la 765 kilometri (în testul european WLTP). Bateria are o putere brută estimată la puțin peste 110KW, iar cele două motoare ale versiunii de top vor oferi 516 CP și un cuplu combinat de 828 Nm. Accelerarea de la 0 la 100 km/h se face în numai 4,3 secunde. Sistemul de management al bateriei a fost dezvoltat de Mercedes și va putea primi update-uri over the air astfel încât să se îmbunătățească pe parcurs.


Mercedes EQS 2022 se poate încărca cu 200 KWh, la fel cum poate obține și din regenerarea la frânare. Această putere este mai ridicată decât la orice altă mașină din prezent, incluzând Tesla Model S.


Sistemul de direcție, care mișcă toate cele patru roți, permite manevrarea mai ușoară în oraș, precum și parcarea laterală automată. Alături de aceste caracteristici există o mulțime de alte funcții împrumutate de pe actuala clasă S.

Prezentare video – Mercedes EQS 2022