In Romania se construiesc din nou tractoare

Romania produce din nou tractoare, conform Mediafax uzina brasoveana Roman S.A. va onora o comanda de 600 de tractoare catre Egipt.
Pretul unui tractor U650 este de numai 9500 de euro, mult mai mic decat al concurentilor vestici. Tractorul U650 de conceptie romaneasca are 65 de cai putere, are o fiabilitate dovedita in tip si se preteaza pentru fermele mici.
Ioan Niculaie proprietarul uzinei Roman asteapta ca Guvernul sa subventioneze fermierii pentru cumpararea acestor tractoare. Uzina Tractorul inchisa anul trecut si a fost trasformata intr-un proiect imobiliar de cativa speculanti, distrugandu-se in acest mod o pagina importanta a industriei romanesti.
Roman S.A Brasov mai produce autobuze, autocamioane, autospeciale civile si militare.

One Comment on “In Romania se construiesc din nou tractoare”

  1. Felicitări pentru idea de milioane!!! În sfîrşit în acest domeniu aud o veste bună. Cu siguranţă că egiptenii au apreciat aceste tractoare din moment ce s-au hotărît să le importe din Romania sau mai degrabă nu au avut de ales deoarece nu au reuşit să repornească propria fabrică de tractoare U650 de la Alexandria. Oricum este foarte bine că am reluat producţia de tractoare, că le producem în ţară şi că avem solicitări de vînzare la export. Sunt convins că sunt destui doritori şi pe piaţa internă dar din păcate lipsa unui program real de sprijinire a agricultorilor în achiziţionarea unui tractor este cea mai mare piedică.

Lasă un răspuns