Ford Mustang Mach-E GT 2021 va concura Tesla Model Y Performance

Ford Mustang Mach-E GT

Ford Mustang Mach-E GT 2021 va avea un preț de pornire de 61.000 de dolari, în timp ce ediția GT Performance Edition va pleca de la prețul de 66.000 de dolari. Noile versiuni ale SUV-ului electric vor fi livrate începând cu toamna anului 2021.


Specificațiile celor două automobile au fost ușor schimbate de la anunțul de anul trecut. Mach-E GT are acum 480 de cai putere, în timp ce GT Performance Edition primește o creștere a cuplului motor. Ambele modele au tracțiune integrală cu două motoare, câte unul pe fiecare punte.
Ford ajunge de la 0 la 100km/h în numai 3,8 secunde. Modelul Mach-E GT Performance Edition poate face acest lucru în numai 3,5 secunde. Cifra este foarte apropiată de performanțele principalului model concurent, Tesla Model Y Performance, ce are un preț de bază de 61.190 de dolari. Cu toate acestea, Ford cade ușor sub autonomia SUV-ului Tesla Y Performance, estimată la 487km (standard EPA).

Anumite versiuni Mach-E depășesc 482 km în testele EPA, însă GT poate atinge o autonomie de 402 km. Pentru GT Performance Edition autonomia scade la 378 km.

Spre deosebire de Tesla, ce are unele probleme în ceea ce privește calitatea producției, Ford are o experiență îndelungată în producția auto și ar putea să obțină un real avantaj când vine vorba de calitatea materialelor și de îmbinările caroseriei.