Românii de la LEKTRI.CO țintesc vânzări de 1.000 de stații de încărcare

Dacia Spring Electric

LEKTRI.CO estimează că va atinge un număr de 1.000 de stații de încărcare pentru mașini electrice vândute până la finalul anului în curs, pe piața locală, dar și pe cele internaționale unde brandul este activ.

Business pornit în Timișoara în urmă cu trei ani, LEKTRI.CO s-a remarcat rapid ca principal producător și furnizor de soluții de încărcare pentru mașinile electrice pentru piața europeană. Stațiile sunt proiectate și testate de specialiștii LEKTRI.CO, în prezent compania comercializează 8 modele de încărcătoare pentru clienții rezidențiali, comerciali și deținătorii de flote de mașini electrice.

În 2019, LEKTRI.CO a devenit prima reprezentantă a României în Open Charge Alliance – o alianță globală a industriei de mașini electrice, formată din furnizori de hardware, software, cât și operatori de rețele de încărcare. Astfel, toate stațiile LEKTRI.CO sunt conforme cu standardul OCPP 1.6, comunică în CLOUD și pot fi folosite inclusiv la tarifarea încărcării. În prezent, stațiile de încărcare marca LEKTRI.CO sunt utilizate în zeci de locații din România, Serbia, Polonia, Germania, Franța și Italia.

Anul acesta, compania a dezvoltat și lansat platforma de management a stațiilor de încărcare și de taxare a procesului de încărcare de către terțe aplicații, cum ar fi aplicațiile lanțurilor de magazine sau cele de parking. Posesorii de mașini electrice se pot înscrie gratuit în platformă și beneficiază de cele mai accesibile servicii de încărcare cu 0.7 lei/kwh, în cadrul hub-urilor de încărcare LEKTRI.CO.

Piața locală de autovehicule electrice și numărul locațiilor de încărcare

Conform specialiștilor LEKTRI.CO, la 31 martie 2021 erau înmatriculate 6568 de mașini electrice în România, o creștere de 48% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, și existau 860 de locații de încărcare la nivelul țării noastre.

Din punct de vedere al infrastructurii de încărcare, cele mai utilizate încărcătoarele la nivel național sunt cele de tip Type 2 – 1257 unități și CCS/CHAdeMO – 268 unități.

Type 2 sunt cele mai des întâlnite modele de încărcătoare, fiind folosite acasă, în garaj, sau în parking-ul de la locul de muncă.