Fabrica Mercedes-Benz din Wörth sărbătoreşte 50 de ani

Fabrica Mercedes-Benz din Wörth sărbătoreşte 50 de ani de producţie de camioane. Wörth este principala fabrică de asamblare pentru Daimler Trucks. Cu o capacitate de 2,9 km², fabrica găzduieşte atât hale de producţie, cât şi birouri pentru departamente principale Mercedes-Benz Trucks. Primele camioane au ieșit pe poarta fabricii la data de 1 octombrie 1963.
În fiecare zi, aproape 12.000 de angajaţi asamblează până la 470 de camioane Atego, Axor, Arocs, Actros, Econic, Unimog şi modelul de serie Zetros, respectând cu precizie cerinţele clientului. Mai bine de 3,6 milioane de autovehicule au fost construite până în prezent.
Fabrica are propria centrală de congenerare a căldurii și a energiei electrice cu ajutorul căreia sunt reduse costurile de funcționare.
În România, Mercedes-Benz comercializează astăzi modelele de camioane Actros, Antos, Arocs, Atego, Unimog si Econic, toate având ca loc de fabricaţie fabrica Wörth. Începând din 1992, de când marca Mercedes-Benz este prezentă pe piaţa din România, peste 6.000 de camioane fabricate în Wörth au fost vândute clienţilor din România. Clienții români mai pot opta pentru camioane Roman, fabricate la Brașov, camioane Astra, Volvo, MAN sau Renault.

Mercedes Actros 2013

Lasă un răspuns