Emisii scazute de CO2 pentru Audi A3

Inginerii din Ingolstadt ridica din nou standardele industriei auto cu motoare diesel ultraeficiente.
Noul model A3 1.6 TDI care emite doar 99 de grame de CO2 pe km, situandu-se astfel sub pragul de 100 g/km. Aceasta cifra corespunde unui consum de carburant extrem de eficient, de 3,8 litri de motorina la 100 km. In acelasi timp, motorul TDI genereaza o putere de 77 kW (105 CP) si un cuplu de 250 Nm, asigurand o propulsie puternica.
Noile modele din seria A3 sunt propulsate de un motor TDI cu patru cilindri, ce dezvolta 77 kW (105 CP) la 4.400 rpm si o capacitate cilindrica de 1.598 cmc, care transmite in mod continuu un cuplu de 250 Nm catre arborele cotit, la turatii intre 1.500 si 2.500 rpm. Motorul TDI propulseaza modelul A3 cu trei usi de la 0 la 100 km/h in 11,4 secunde si atinge o viteza maxima de 190 km/h; modelul A3 Sportback atinge 100 km/h in 11,7 secunde.
Sistemul start-stop opreste motorul imediat ce automobilul se opreste, maneta schimbatorului de viteze se afla in pozitia neutra si soferul si-a ridicat piciorul de pe pedala de ambreiaj. Sistemul porneste apoi din nou motorul imediat ce pedala de ambreiaj este apasata in tot acest timp functionand silentios, comod si rapid.
In timpul etapelor de franare si de deplasare la viteza de croaziera, sistemul de recuperare a energiei controleaza in mod inteligent alternatorul pentru a recupera energia, care este depozitata temporar in baterie. Aceasta energie este apoi redirectionata spre sistemul electric in timpul accelerarii, reducand astfel sarcina alternatorului. Acest lucru economiseste carburant. Sistemul de recuperare a energiei si sistemul start-stop isi manifesta adevaratul potential in conditii de trafic urban in care se deplaseaza zilnic majoritatea clientilor.
Audi va incepe sa comercializeze modelele A3 1.6 TDI si A3 Sportback 1.6 TDI in prima jumatate a anului 2010. Preturile vor fi similare cu cele ale modelelor existente deja pe piata.

Logo Audi
Logo Audi

One Comment on “Emisii scazute de CO2 pentru Audi A3”

Lasă un răspuns