O noua groapa de gunoi s-ar putea deschide in judetul Giurgiu

Bucurestiul produce cea mai mare cantitate de gunoi din toate orasele tarii iar actualele gropi de gunoi s-au dovedit insuficiente. Una dintre cele mai mari probleme ale orasului o constituie groapa de gunoi de la Glina care se afla in imediata apropiere a zonei rezidentiale, mirosul sau fiind simtit in partea de sud-vest a capitalei.
Din punct de vedere teoretic gropile de gunoi din apropierea oraselor ar trebui ecologizate prin asezarea unor straturi de sol deasupra depozitului si plantarea de copaci. Pana in momentul in care groapa de gunoi Glina va deveni padurea Glina vom mai avea de asteptat insa cativa pasi in acest sens sunt deja facuti.
Conform ministrului interimar al mediului, Elena Udrea, un nou proiect de management integrat al deseurilor, finantat din fonduri europene, a fost aprobat de Comisia Europeana. Prin acest proiect vor fi închise depozitele urbane de deseuri din judetul Giurgiu care nu se ridica la nivelul standardelor europene.
Valoarea investitiei este de peste 26 de milioane euro, fara TVA, din care aproximativ 20 de milioane de euro reprezinta contributia fondurilor europene.
Investitiile preconizate vor viza:
Închiderea a 2 depozite urbane de deseuri neconforme
Deschiderea unui depozit judetean de deseuri la standarde europene
Facilitati de colectare a deseurilor
Construirea unei statii de compost si a unei statii de sortare.
Cea mai mare parte a populatiei judetului, aproximativ 297.859 locuitori, va beneficia de acest proiect.
În timpul implementarii proiectului se vor crea aproximativ 170 de locuri de munca, iar dupa finalizarea investitiilor, în 2011, vor fi generate circa 150 de locuri de munca.

Lasă un răspuns