Ecofont-ul reduce consumul de cerneala

Printr-o metoda ingenioasa olandezii de la SPRANQ au reusit sa creeze un font ce micsoreaza consumul de cerneala.

Din Smashing Magazine aflam de performanta celor mai sus mentionati, care realizand fine „gauri” in caractere au reusit sa micsoreze consumul de cerneala cu 15%. Se poate downloada gratuit aici:
http://www.ecofont.eu/downloads_en.html . Desigur exista si varianta Professional, platita:
http://www.ecofont.eu/en_pro_ecofont_professional.html adresata celor care au in grija tipografii sau alte asemea afaceri mari consumatoare de cerneala. Pentru noi ceilalti avem o posibilitate gratuita de a ne schimba tonerul/cartusul cu 15% mai rar.

Ecofont  SPRANQ
Ecofont SPRANQ

Ecofont-ul reduce consumul de cerneala si contribuie la protectia mediului dar producatorii de imprimante nu sunt prea incantati de faptul ca utilizatorii ar putea schimba cartusele mai rar. Chip-ul pe care acestia il monteaza in interiorul cartusului are ca functie monitorizarea paginilor printate si obligarea posesorului sa recurga la cumpararea unuia nou al carui pret nu este deloc mic.

Producatorii de imprimante vand echipamentul la pret subventionat iar mai apoi fac profit din vanzarea de cartuse. Desi ar fi mult mai ecologic sa se permita reincarcarea cartuselor pentru a reduce cantitatea de deseuri care ajung in mediu, corporatiile pun profitul pe primul loc si folosesc asa grija fata de mediu doar in campaniile care au ca scop promovarea unei imagini pozitive.

Via: consumredus.ro

Lasă un răspuns