Daihatsu a prezentat la Tokyo Motor Show o serie de automobile ecologice

Daihatsu a prezentat la salonul auto Tokyo Motor Show o serie de automobile ecologice ce include modele electrice, pe hidrogen sau alimentate cu GPL. Mașinile atrag atenția prin aspectul lor futurist însă e puțin probabil ca ele să ajungă în producția de serie sub acestă formă.
Primul model se numește D-X (citit D cross) și reprezintă o mașină sport, de mici dimensiuni cu interior spartan. Motorul amplasat pe acest vehicul are doi cilindri și beneficiază de aportul unei turbine.
Al doilea model din listă se numește PICO, este complet electric și conceput pentru deplasări scurte. Podeaua automobilului este complet plată iar radarul amplasat la bord ghidează șoferul în aglomerația urbană.
FC Sho Case este un automobil alimentat dotat cu o celulă de combustibil ce utilizează hidrogenul pentru a produce electricitate. Celula de combustibil nu utilizează metale scumpe, are densitate mare iar hidrogenul este păstrat în stare lichidă pentru o autonomie extinsă. Lungimea vehicului este de 3.395mm iar înălțime de 1.900mm.
Mira e:S se încadrează în aceeași serie de vehicule ecologice însă de acestă dată Daihatsu a ales un grup hibrid.

Daihatsu Pico
Daihatsu Pico

Lasă un răspuns