Dacia plantează 1000 de molizi

Peste 100 de angajați ai Uzinelor Dacia și reprezentanți ai autorităților locale au plantat, miercuri, 9 aprilie, pe platforma de la Mioveni, 1.000 de molizi. La acțiune au participat atât salariaţii departamentului dedicat protejării mediului înconjurător, cât și manageri ai Uzinei Vehicule Dacia și ai Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia, alături de Președintele-Director general Dacia, Nicolas Maure, prefectul județului Argeș, Mihai Oprescu, președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, directorul general Romsilva Argeș, Armand Chiriloiu.

”Au fost alese aceste conifere deoarece se adaptează cel mai bine reliefului şi mediului industrial din zonă, îmbunătăţind, totodată şi calitatea aerului din zonă”, a explicat Gheorghe Costache, șef Serviciu Sistem Mediu Dacia.

În fiecare an, pe platforma Dacia de la Mioveni sunt organizate acțiuni de ecologizare, împădurire sau reînnoire a gazonului, operațiuni în care sunt implicați angajați ai uzinelor. Din anul 2010 până în prezent au mai fost plantați pe platformă 1.900 de puieți de molid. Consiliul Local şi Primăria Mioveni, Direcţia Silvică Argeş şi Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni SRL au fost partenerii Dacia în acest proiect.
La Dacia, impactul asupra mediului înconjurător este la același nivel ca în toate siturile de productie occidentale. Uzina este certificata ISO 14001 încă din anul 2005, iar investițiile în protectia mediului înconjurător însumează 27,8 milioane de euro până în prezent. Astfel, Dacia a reușit, în ultimii opt ani, să reducă emisiile de dioxid de carbon/vehicul (cu 63%), consumul de energie (cu 55%), consumul de apă (cu 79%), deşeurile periculoase (cu 35%).dacia_logan_eco2_concept_2

Lasă un răspuns