Ce nu ți s-a spus despre Dacia Spring!

Dacia Spring a beneficiat de ample review-uri în presă sau pe Youtube, fiecare prezentare încercând să scoată câte ceva în evidență. Despre Dacia Spring știm că este o mașină chinezească, cu puține pretenții, dar o mașină ieftină, cu cele mai mici costuri de utilizare și întreținere.


În prezent există trei mari mari branduri care comercializează modelele electrice chinezești, toate fiind clone ale aceluiași proiect.


Modelul Dongfeng Renault Enuo este fabricat în uzina Shiyan din China și este exportat pe piața globală. În același timp, Dongfeng Fengshen și Qichen, ambele aparținând Dongfeng, au lansat și modelele Renault Enuo EX1 300 și Kaichen e30.


Automobilul electric Kaichen e30 costă 11.836 Euro. Sora sa, Dacia Spring, are un preț aproximativ de 19.000 de euro. Diferențele de preț sunt determinate de setea de profit a companiilor angrenate în această afacere și de faptul că statul român a decis să subvenționeze industria chineză de automobile. Fără subvențiile oferite Chinei de către România, Dacia Spring nu ar fi costat niciodată 19.000 de euro.


Renault Enuo, cu un preț situat în jurul sumei de 11.000 de euro fără subvenții, se află în producție la fabrica Renault Shiyan din a doua jumătate a anului 2019.
Cele trei modele sunt echipate cu motorul electric 4DB400 produs de Shanghai Automotive Electric Drive, cu o putere maximă de 45 CP (33 kW). La fel ca și Dacia Spring, mașinile au dimensiunile caroseriei de 3735/1579/1515 mm și un ampatament de 2.423 mm, în timp ce greutatea proprie este de doar 921 kg.