Sun Plaza deschide 19 stații de reîncărcare mașini electrice

Dacia Spring Electric

Centrul comercial Sun Plaza din București, în parteneriat cu Renovatio e-charge, a deschis, pe 7 decembrie 2021, 19 stații e-charge, care pot încărca simultan 20 de mașini electrice. Astfel, Sun Plaza devine centrul comercial cu cele mai multe stații de încărcare e-charge din București.

Stațiile electrice sunt amplasate în parcarea subterană a centrului comercial, la nivelul minus 2 (-2), pe culoarea roșie, aproape de ieșirea care face legătura cu bulevardul Calea Văcărești.

O altă premieră este stația e-charge de tip fast charge, ce poate încărca mașini cu o putere de până la 75kw, prima de acest gen dintr-un centru comercial.

Tipuri de stații de încărcare disponibile în Sun Plaza:

Există trei tipuri de stații de încărcare pentru vehiculele electrice și plug-in-hybride, amplasate în parcarea subterană, pe culoarea roșie:

  • 16 stații de încărcare AC, fiecare având putere de încărcare de pâna la 22kW (medium charge), 8 stații cu priză tip 2 și 8 stații cu cablu tip 2.
  • 1 stație de încărcare DC (fast charge) de 75kW, cu priză 1x CCS/ 1x ChaDeMo. În utlizare se pot folosi ambii conectori în paralel.
  • 2 stații de încărcare DC (fast-charge) de 50kW , cu priză 1x CCS / 1x ChaDeMo.

Stațiile de încărcare din mall-ul Sun Plaza pot fi folosite prin intermediul aplicației e-charge. – Aplicația e-charge permite controlul stației de încărcare (start/stop) direct de pe telefonul mobil, afișarea informațiilor despre status-ul stației în timp real (liber/ocupat/ defect), informații despre locație și legătura cu aplicații de navigație pentru a ajunge la locație. Sistemul de ticketing al aplicației permite trimiterea de mesaje direct către persoana responsabilă din cadrul companei.