CATL anunță o nouă fabrică de baterii auto în Ungaria

Skoda Octavia 2020

CATL, unul dintre cei mai mari producători de acumulatori din lume, a anunțat construcția unei noi fabrici de baterii pentru automobilele electrice. Compania Contemporary Amperex Technology Co. Limited (abreviat CATL) a fost fondată în urmă cu doar un deceniu și a devenit rapid cel mai mare producător de celule de baterii din lume, furnizând elemente cheie pentru automobilele electrice.


După ce Tesla a început producția în China, la Shanghai, CATL a devenit furnizor pentru Tesla și a ajutat compania lui Elon Musk să transforme Gigafactory Shanghai în cea mai mare fabrică de vehicule electrice din lume. În ultimii ani, CATL s-a extins în afara Chinei, începând cu Europa.


CATL a construit o nouă fabrică de baterii în Germania și acum se va extinde cu a doua fabrică chiar în apropierea graniței României. Noua fabrică, ce va rezulta în urma unei investiții de 7,34 miliarde de euro, va fi construită în orașul Debrețin, din estul Ungariei.


CATL a confirmat că noua fabrică va furniza baterii către producători auto europeni, printre aceștia numărându-se Mercedes-Benz, BMW, Stellantis și Volkswagen. Orașul Debrețin este situat în inima Europei, nu departe de granița României, în apropierea unor fabrici auto importante cum ar fi Mercedes-Benz, BMW, Stellantis și Volkswagen. Uzina CATL din Ungaria va permite o mai bună acoperire a cererii de baterii auto pentru automobilele electrice. Construcția uzinei este programată să înceapă la sfârșitul acestui an.