Canadienii din Toronto ne prezinta un automobil electric

Toronto Electric, o companie canadiana care s-a plictisit sa tot construiasca elevatoare industriale, a prezentat in cadrul salonului PHEV’09 din Montreal, ce s-a desfasurat saptamana trecuta, un automobil complet electric. Aspectul exterior al vehicului TE Option 1 este destul de placut asa cum se poate observa si in clipul de mai jos.
Vehiculul beneficiaza de o constructie usoara din fibra de sticla si este alimentat de un grup de acumulatori litiu-ion de 27KWh furnizati constructorului de catre firma Valence.Motorul electric, imprumutat de la Azure Dynamics, are o putere de 49kW si poate duce automobilul de la 0 la 60 de kilometri la ora in numai 4 secunde.
Autonomia totala se ridica la 210 kilometri, suficienta pentru deplasarea zilnica catre serviciu. Masina cantareste aproximativ 700 de kilograme din care 321 sunt numai bateriile, pe langa aceasta puntile autovehiculului mai pot suporta 460 de kilograme.
Eficienta modelului este deosebita, cu o cantitate de energie de numai 128Wh, TE Option 1 poate parcurge un kilometru. Reincarcarea acumulatorilor se poate face la orice priza fara a fi necesare echipamente speciale. Pentru a fi pe gustul clientilor din mediul urban, automobilul incorporeaza un ecran sensibil la antigere, GPS, functii multimedia si harti Google.
Toronto Electric nu a facut precizari despre o viitoare lansare in productia de serie si nici despre pretul la care acest model ar putea fi gasit pe piata dar judecand dupa cantitatea de baterii inclusa in mod sigur nu va fi un model ieftin. O alta problema care se ridica este cea a incalzirii habitaclului in friguroasele zile canadiene, o instalatie de climatizare fiind absolut necesara intr-o tara unde temperaturile sub zero grade sunt absolut ceva normal.

One Comment on “Canadienii din Toronto ne prezinta un automobil electric”

  1. As vrea o masina ca asta ca sa ma duc in oras zi de zi, bineinteles daca nu ar exagerat de scumpa. Apropo, are cineva idee cat ar putea sa coste acumulatorii pentru un automobil ca asta?!

Lasă un răspuns