BYD livreaza autobuze electrice pentru Shenzhen

Compania chineză, BYD, a semnat un acord pentru livrarea de a 500 de autobuze electrice către primaria orașului Shenzhen. BYD va livra 200 de autobuze electrice eBUS-12 în sistem leasing și 300 de autovehicule e6 alimentate de baterii.
Mijloacele de transport electrice vor servi pentru deplasarea echipelor participante la Universiada, eveniment ce se va desfășura anul acesta la mijlocul lunii august. După terminarea Universiadei, autovehiculele vor intra în parcul auto al companiei locale de transport.
Reprezentanții BYD spun despre vehiculele pe care le comercializează că au o autonomie de până la 300 kilometri. Compania a mai livrat în Shenzhen 50 de taxiuri e6 care au acumulat deja peste 3 milioane de kilometri parcurși.

BYD eBUS-12
BYD eBUS-12

2 Comments on “BYD livreaza autobuze electrice pentru Shenzhen”

  1. Ar fi bune pe rutele preorasenesti acolo unde distantele sunt de 15-20 de kilometri iar autobuzul asteapta cate o ora la capat de linie, adica suficient pentru a incarca bateriile. Mai ramane totusi de facut o analiza de cost fata de varianta pe motorina sa vedem daca se merita.

Lasă un răspuns