BMW introduce funcţia Plug & Charge 

BMW Concept XM

Automobilul se autentifică în mod independent la staţiile de încărcare folosind datele de înmatriculare stocate digital. Funcţia va fi disponibilă pe mai multe pieţe de la mijlocul anului 2023.

O funcţie Plug & Charge va fi disponibilă pe primele modele BMW de la jumătatea anului 2023, permiţând clienţilor să încarce la staţiile publice fără un card sau o aplicaţie de încărcare prin simpla conectare a cablului. Autentificarea necesară pentru începerea procesului de încărcare şi pentru facturare are loc automat prin schimbul de date dintre automobil şi staţia de încărcare.

BMW Group este primul producător de automobile care a integrat o funcţionalitate cu mai multe contracte în oferta Plug & Charge. Acest lucru permite clienţilor să-şi stocheze contractele individuale de curent pentru propulsie de la cel puţin cinci furnizori diferiţi în mod digital în automobil şi să folosească staţiile de încărcare ale acestor operatori într-un mod deosebit de convenabil. În acest scop, sunt integrate standardele actuale şi viitoare ale standardelor ISO-15118-2 şi ISO 15118-20.

Plug & Charge este o funcţie care face încărcarea bateriei de înaltă tensiune chiar mai simplă ca realimentarea unui automobil alimentat convenţional. Tot ce trebuie să facă clientul este să conecteze punctul de încărcare la conexiunea de încărcare din automobilul său – nu numai curentul electric, ci şi datele circulă prin cablul de încărcare. Nu este nevoie să activaţi alimentarea cu energie folosind o aplicaţie sau un card de încărcare. În schimb, automobilul se autentifică singur prin transmiterea datelor contractuale ale clientului. Ca urmare, la sfârşitul procesului de încărcare, energia electrică alimentată din reţea este facturată complet automat.

Un avantaj suplimentar al acestui sistem: spre deosebire de activarea procesului de încărcare prin aplicaţie, autentificarea automată de către automobil nu necesită o conexiune online la locaţia staţiei de încărcare. Acest lucru este deosebit de avantajos în parcările subterane.

Soluţiile anterioare Plug & Charge au fost legate întotdeauna de un singur furnizor de energie electrică, clar definit. Pe de altă parte, soluţia care în viitor va fi disponibilă pentru modelele BMW oferă o flexibilitate unică. Clientul poate stoca digital în automobilul său datele individuale de acces pentru mai multe contracte de acces la staţii de încărcare. Acest lucru îi oferă posibilitatea de a accesa atât contul său BMW Charging, cât şi alte contracte individuale în timp ce se află în deplasare. Singura cerinţă pentru aceasta este ca furnizorii relevanţi să fie conectaţi la reţeaua eRoaming europeană a Hubject.

Această flexibilitate, realizată pentru prima dată în domeniul mobilităţii electrice, facilitează încărcarea bateriei de înaltă tensiune pentru utilizatorii de automobile de companie cu propulsie electrificată. Nu numai că pot folosi reţeaua de încărcare la nivel naţional a BMW Charging, dar pot obţine în mod convenabil electricitate de la furnizorii cu care angajatorul lor a încheiat un contract de încărcare separat, de exemplu pentru staţiile de încărcare din sediul companiei. În ambele cazuri, după conectarea cablului de încărcare, clientul trebuie doar să selecteze şi să confirme contractul corespunzător în meniul corespunzător al sistemului de operare al automobilului pentru a începe procesul de încărcare.