BMW i3 se vinde bine în SUA, Germania și Norvegia

BMW i3, noul automobil electric al bavarezilor, și-a făcut debutul oficial în România. Automobilul se vinde la prețul de 37.076 euro cu TVA (29.900 euro fără TVA) și nu are practic un concurent cu specificații asemănătoare.

Principalele piețe pentru BMW i3

Automobilul asamblat în Leipzig, Germania se vinde foarte bine în Statele Unite ale Americii, în Germania dar și în Norvegia, o țară europeană ce practică subvenții considerabile pentru automobilele electrice.
BMW i3 este pus în mișcare de un motor electric cu o putere de 170CP, montat între roțile din spate. Bateria de 22 kWh poate fi încărcată în numai 6 ore de la priză obișnuită. În cazul în care îl bateria este conectată la o stație rapidă, reîncărcarea se poate face în procent de 80% în numai 30 de minute.

BMW i3
BMW i3

BMW i3 are nevoie de numai 7,2 secunde pentru a ajunge la 100 km/h însă nu poate circula cu o viteză mai mare de 150Km/h, atingând practic o viteză ușor inferioară unui Logan 1.2MPI.

Fibră de carbon, plastic și aluminiu pentru BMW i3

Pentru a menține o greutate cât mai redusă pentru i3, BMW a apelat la materiale precum aluminiu, mase plastice și fibra de carbon. Deși numărul de componente este mai mic decât în cazul unui BMW serie 3, automobilul electric este mai scump prin simplu fapt că se fabrică într-un număr mult prea mic pentru o industrie ce poate deveni rentabilă doar atunci când lucrează cu cifre mari.
Cu un preț de 37.076 euro BMW i3 nu își va găsi prea mulți cumpărători în România, fanii mărcii germane fiind atrași de confortul și puterea modelelor cu motor termic.
În clipul de mai jos puteți afla impresiile unui posesor de BMW i3 după un an de utilizare.

Primul an cu BMW i3

Lasă un răspuns