Autostrazi in Romania

Romania este tara cu cele mai putine autostrazi din Europa fiind depasita clar de tari cum ar fi: Albania, Kosovo sau Bosnia.
Ministrul Transporturilor Radu Berceanuse joaca iar cu cifrele si face declaratii surprinzatoare pentru ProTV.
„Daca se vor pune 2 miliarde de euro in banii de azi, in urmatorii trei ani, pentru guvernul care vine, pot sa fie gata 500 kilometri”, este de parere Berceanu.
Cert este ca in momentul de fata nu avem decat 275 de kilometri de autostrada (115 kilometri pe A1 si aproximativ 160km pe A2). La 1 decembrie 2009, cand se va deschide primul tronson din A3, Romania va mai adauga 42 de kilometri la „reteaua” sa de autostrazi. Lucrarile sunt avansate si pe tronsonul Bucuresti – Moara Vlasiei in 2010 primii kilometri din acesta portiune ar trebui sa intre deja in exploatare.
Radu Berceanu are de gand sa il duca pe santiere pe ministrul de finante, ca sa il convinga sa dubleze sumele necesare pentru reparatii si investitii.

One Comment on “Autostrazi in Romania”

  1. O sa avem autostrazi cand or zbura porcii. Daca termina astia aia 42 de kilometri vom avea o autostrada care duce nicaieri, se termina in camp. Oare s-or fi gandit sa puna si taxa pe ea?!

Lasă un răspuns