Automobilele verzi câștigă teren

Automobilele puțin poluante câștigă teren în Europa. Dacă dieselurile de mic litraj au un consum extrem de redus pe autostradă, cele hibrid își dovedesc valoarea în mediul urban.
Toyota și Lexus au vândut în anul 2012, în Europa, circa 109.000 de automobile hibrid. Lexus s-a specializat în automobile hibrid, 90% din exemplarele vândute în Europa de Vest având un motor electric pe lângă cel termic.
Nissan, un alt constructor japonez cu investiții mari în segmentul electricelor, s-a impus cu modelul Leaf. Nissan vândut 7.000 de automobile electrice în Europa și 19.500 în Statele Unite ale Americii. În Europa, modelul Leaf este comercializat în 19 țări iar în unele dintre acestea beneficiază de subvenții din partea statelor respective.
În acest an, Nissan a redus prețul mașinii cu 6.400 de dolari, Leaf având un preț de pornire de 28.800 de dolari.
În România automobilele electrice nu au prins la public din cauza prețurilor ridicate însă pe piața noastră se observă o tendință îmbucurătoare. Pe de o parte Dacia și Ford fabrică modele foarte economice, și aici menționăm motoarele turbo pe benzină de 900cc și 1L EcoBoost, iar pe o altă parte, pe stradă apar tot mai multe automobile hibrid. Impozitele mari au determinat și ele orientarea clienților către motoarele cu cilindree mai mică și consum redus.

Nissan Leaf
Nissan Leaf

Lasă un răspuns