Automobile electrice italiene in Romania

O companie italiană care produce maşini electrice la Imola doreşte să intre pe piaţa din România. Automobilul fabricat de italieni, denumit Zero, are o lungime de 2.9 metri şi o autonomie de 140 de kilometri. Şansele de a vinde un volum semnificativ sunt minime dat fiind că maşinuţa costă nu mai puţin de 24.000 de euro, de trei ori mai mult decât un Logan cu aer condiţionat.

Tazzari Zero
Tazzari Zero

Vindem masini in Slovenia si ne vom lansa curand in Cehia si Ungaria. Purtam discutii cu o companie romaneasca si credeam ca in cateva luni putem lansa masinile acolo„, a declarat pentru Hotnews, directorul comercial al Tazzari Electric. România nu acordă subvenţii pentru automobilele electrice şi nici nu are bani pentru acest lucru, totuşi o lege care să reglementeze şi să stimuleze extinderea staţiilor de reîncărcare se află în lucru la guvern. Premierul Emil Boc, declara după o vizită la uzina Dacia că se discută deja pentru un cadru legislativ pentru automobilul electric. Din 2012 Renault va aduce în România modelul Fluence electric, moment în care politicienii vor avea sigur un set de măsuri care să faciliteze intrarea sa pe piaţa locală date fiind relaţiile excelente cu firma franţuzească.
Revenind la automobilul electric italian, acesta este motorizat de o unitate electrică de 15Kw alimentată de un grup de baterii care câtăreşte 150 de kilograme (o treime din masa totală a vehiculului). Încărcarea bateriilor la o priză normală de 230V se face în 14 ore.
Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns