Podium pentru Mihai Marinescu la Silverstone

Primul weekend din sezonul 2012 se termină pentru Mihai Marinescu cu locul doi obținut în cea de a doua cursă. Brașoveanul a pornit din pole position după ce a dominat calificările și a condus cursa timp de 19 tururi. Dobândind 30 de puncte, Mihai este pe locul doi în clasamentul general al F.I.A Formula 2 cu 14 curse înainte de final.
După un start bun din pole position, Mihai Marinescu a reușit să își apere poziția de lider timp de 19 tururi izbutind să rămână distanțat de Luciano Bacheta, chiar dacă acesta a folosit boost-urile. Totuși, în turul 20 britanicul l-a depășit și Mihai nu a mai avut suficient timp pentru a-și recupera poziția. Locul doi obținut pe 15 aprilie la Silverstone reprezintă al cincelea podium al unui pilot român în Formula 2, după ce sezonul precedent brașoveanul s-a clasat de patru ori pe podium câștigând și o cursă la Monza.
Boost= măreşte puterea motorului pentru 6 sec aceasta ajungând de la 425 CP la 500 CP. Într-o cursă sunt permise 8 acționări ale boost-ului, cu condiția să fi la mai puțin de o secundă de mașina din față. Într-un tur sunt permise doar două acționări ale boost-ului, iar pilotul care este lider nu are voie să îl utilizeze având în vedere că nu are nici o mașină în față.
Am făcut o cursă constantă și am reușit să îi țin piept lui Luciano (Bacheta) chiar dacă a fost încă de la start aproape de mine. Sunt dezamăgit că am pierdut cursa în ultimile două tururi, acum vom vedea ce avem de îmbunătățit pentru weekendul de la Portimao. Mă bucur pentru acest debut de sezon pentru că la final constanța este cheia. Am reușit să fiu constant în acest weekend și sper să pot participa la toate cursele din acest an pentru a conta în lupta pentru top 3-ul clasamentului general.” a declarat Mihai Marinescu.

Lasă un răspuns