Taximetriști pirați de la Uber au fost interziși la Cluj

Taximetriști pirați care foloseau dispeceratul de taximetrie Uber au fost interziși la Cluj.

Taximetriști Uber nu mai au voie să transporte pasageri în Cluj după ce apelul său a fost respins de Tribunalul Specializat. Decizia definitivă a fost anunțată de Tribunalul Specializat Cluj pe data de 25 aprilie și executorie.

„Curtea de Apel Cluj s-a pronunțat azi in litigiul privind faptele de concurenta neloiala desfășurată de Uber, dispunând “încetarea şi interzicerea practicilor de concurenţă neloială desfăşurate constând în furnizarea de servicii de suport referitoare la verificarea documentaţiei prezentate de furnizori şi a stării autovehiculului, precum şi în sesiuni de informare a furnizorilor care doresc să utilizeze aplicaţia UBER, toate în legătură cu furnizarea de servicii de transport pe raza Municipiului Cluj Napoca. Dispune publicarea dispozitivului prezentei hotărâri într-un ziar de largă circulaţie, pe cheltuiala pârâtei. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei apelate. Decizia este definitivă şi executorie.”

Pirații care foloseau dispeceratul de taximetrie Uber făceau transport de persoane fără respectarea legii. Mai mult, veniturile realizate de teritoriul României din dispecerizarea colaboratorilor erau impozitate într-un alt stat, rezultând pierderi importante pentru statul român.