Home » Social » Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

Utilizarea unui telefon mobil foarte complex devine o povară la o vârstă înaintată. Manevrarea butoanelor prea mici, multitudinea de funcții greu de înțeles pentru o persoană în vârstă și serviciile dedicate în special tinerilor îi îndepărtează pe bunicii noștri de această tehnologie. Importatorul VHCI a adus pe piața românească telefonul mobil Colia S402, proiectat special pentru utilizarea facilă de către vârstnici.

Colia rezolvă integral aceste probleme oferind celor în vârstă accesul la telefonia mobilă într-un mod simplu și ușor de utilizat. Nevoia de comunicare a bunicilor noștrii a fost atent studiată, în proiectarea telefonului ținându-se cont de aceste aspecte.

Colia poate părea la prima vedere un telefon atipic comparativ cu terminalele actuale însă butoanele de mari dimensiuni, ecranul monocrom și sonorul foarte puternic sunt punctele sale forte care îl fac cu adevărat accesibil persoanelor în vârstă.

Sunetul deosebit puternic al difuzorului vine să suplinească pierderea parțială a auzului și incapacitatea de a sesiza sunetele de înaltă frecvență odată ce înaintăm în vârstă. Telefoanele obișnuite nu țin cont de aceste particularitați fiind îndreptate către un segment de piață cu totul diferit.

Meniul în limba română este simplu și intuitiv conținând numai acele legături de care utilizatorul are cu adevărat nevoie, fără alte complicații inutile. Totuși un radio FM și posibilitatea de a rula fișiere mp3 au fost câteva din caracteristicile suplimentare integrate de producător pe lângă funcția primară. Adițional, telefonul încorporează o lanternă alimentată de acumulatorul intern suficient de puternic pentru a oferi o autonomie de până la o săptămână.

Pe lângă toate aceste funcții special adaptate Colia dispune de un buton SOS care poate fi configurat pentru apelarea serviciului de urgență 112 sau a unui număr specificat de dumneavostră. Butonul devine cu adevărat vital atunci când persoana în vârstă locuiește singură și are probleme de sănătate.

Colia S402

Colia S402

Etichete: , , , , , ,
Postat de in data de 3 august 2010. In categoria Social. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

3 Responses to Colia – un telefon mobil pentru cei în vârstă

You must be logged in to post a comment Login

center>