Proiectul Turcia 2023

Turcia sub comanda sultanului Recep Tayyip Erdoğan prosperă într-un mod care i-ar face invidioși pe foștii conducători și suficient de repede pentru a supăra adversarii tradiționali.
Proiectul Turcia 2023 marchează un șir lung de investiții, în valoare de aproape 1 trilion de dolari (1000 de miliarde de dolari). Prin comparație, bugetul CNADNR pentru anul 2015 a fost de 1.4 miliarde de dolari.
Se construiesc poduri, linii de trenuri de mare viteză, linii de metrou, autostrăzi și tuneluri rutiere. Anul trecut, primul ministru al Turciei, Ahmet Davutoğlu, a anunțat un megaproiect ce prevede construcția unui tunel pe 3 etaje ce va fi construit sub Istanbul și va subtraversa stâmtoarea Bosfor. Valoarea totală a acestui proiect e de 3.5 miliarde de dolari.
Acesta nu este un proiect izolat, în anul 2013, Turcia a inaugurat tunelul Marmaray, prima linie de metrou pe sub mare ce leagă partea europeană de cea asiatică.
Un alt tunel denumit Tunelul Eurasia (Avrasya Tüp Tüneli) va avea două niveluri, o lungime de 14.6 km și va subtraversa strâmtoarea, legând partea europeană de cartierul Göztepe. Linia e programată să se deschidă anul acesta.
Aflați mai multe informații despre megaproiectele Turciei în clipul de mai jos.

Proiectul Turcia 2023


Update: Turcia a inaugurat cel mai mare pod suspendat din lume cu 8 benzi de autostradă și două linii de cale ferată. Podul Yavuz Sultan Selim are piloni cu o înălțime de 323 de metri și a costat 798 milioane de euro. Podul face parte dintr-un proiect al cărui scop este decongestionarea orașului Istanbul.

Podul Yavuz Sultan Selim

Lasă un răspuns