Home » Infrastructura » Proiectul Turcia 2023

Proiectul Turcia 2023

Turcia sub comanda sultanului Recep Tayyip Erdoğan prosperă într-un mod care i-ar face invidioși pe foștii conducători și suficient de repede pentru a supăra adversarii tradiționali.

Proiectul Turcia 2023 marchează un șir lung de investiții, în valoare de aproape 1 trilion de dolari (1000 de miliarde de dolari). Prin comparație, bugetul CNADNR pentru anul 2015 a fost de 1.4 miliarde de dolari.

Se construiesc poduri, linii de trenuri de mare viteză, linii de metrou, autostrăzi și tuneluri rutiere. Anul trecut, primul ministru al Turciei, Ahmet Davutoğlu, a anunțat un megaproiect ce prevede construcția unui tunel pe 3 etaje ce va fi construit sub Istanbul și va subtraversa stâmtoarea Bosfor. Valoarea totală a acestui proiect e de 3.5 miliarde de dolari.

Acesta nu este un proiect izolat, în anul 2013, Turcia a inaugurat tunelul Marmaray, prima linie de metrou pe sub mare ce leagă partea europeană de cea asiatică.

Un alt tunel denumit Tunelul Eurasia (Avrasya Tüp Tüneli) va avea două niveluri, o lungime de 14.6 km și va subtraversa strâmtoarea, legând partea europeană de cartierul Göztepe. Linia e programată să se deschidă anul acesta.

Aflați mai multe informații despre megaproiectele Turciei în clipul de mai jos.

Proiectul Turcia 2023

Update: Turcia a inaugurat cel mai mare pod suspendat din lume cu 8 benzi de autostradă și două linii de cale ferată. Podul Yavuz Sultan Selim are piloni cu o înălțime de 323 de metri și a costat 798 milioane de euro. Podul face parte dintr-un proiect al cărui scop este decongestionarea orașului Istanbul.

Podul Yavuz Sultan Selim

Etichete: ,
Postat de in data de 2016/07/03. In categoria Infrastructura. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

Postați un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.