Autostrada Timisoara Arad gata pentru vitezomani

Ministerul Transporturilor a inaugurat ieri, 17 decembrie, autostrada Timisoara-Arad în lungime de 32.25km. Segmentul de autostradă face parte din coridorul IV pan-european. Valoarea totală a lucrărilor a fost de 135.43 milioane euro, adică 4.45 milioane euro pe kilometru.
Practic, punem în circulaţie tronsonul de autostradă Arad-Timişoara. De astăzi, încă 32 de kilometri de autostradă intră în circulaţie în România. Asta înseamnă pentru noi, cei care de trei ani conducem destinele Guvernului României, să avem 122 de kilometri de autostradă pe care se circulă în România.” a declarat domnul Emil Boc, Primul Ministru al României.
România a început să investească masiv în infrastructura rutieră. Dacă în urmă cu 10-15 ani o autostradă reprezenta un vis intangibil, acum România este pregătită să inaugureze câte 100 de kilometri pe an. Anul viitor sunt așteptate tronsoane de autostradă precum: Cernavodă-Medgidia, Ovidiu-Agigea, Medgidia-Constanța, Timișoara-Lugoj, București-Ploiești și Arad- Nădlac. Se lucrează, de asemenea, pe A3 și pe A1.

Lasă un răspuns