Home » Industrie » Shell construiește cea mai mare navă din lume – Prelude FLNG

Shell construiește cea mai mare navă din lume – Prelude FLNG

Prelude FLNG va fi cea mai mare nava din lume depășind în lungime cele mai mari vase de croazieră din lume. Nava Prelude FLNG este construită de un consorțiu format din Samsung Heavy Industries și Technip pentru un joint venture dintre Royal Dutch Shell, KOGAS și Inpex.
Prelude FLNG are 488 de metri lungime, 74 de metri lățime, 105 metri înălțime și va îngloba 260.000 de tone de oțel. Atunci când va fi încărcată la capacitatea maximă, Prelude va cântări 600.000 de tone, de cinci ori mai mult decât un portavion din clasa Nimitz.
Prelude FLNG va extrage gazele naturale din zăcăminte mici, aflate la distanță de față de țărm, acolo unde construcția unor conducte submarine nu este justificată economic. Prelude va lichefia gazul extras, îl va lichefia și în va stoca în rezervoarele interne cu o capacitate utilă de 221.000m3. Atunci când va fi gata de lucru, Prelude va costa undeva între 10.8 și 12.6 miliarde de dolari.

Nava Shell Prelude FLNG

Etichete:
Postat de in data de 19 iulie 2015. In categoria Industrie, Infrastructura. Puteti urmari acest articol prin RSS 2.0. Puteti lasa un comentariu la acest articol

You must be logged in to post a comment Login

center>